ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ (ΠΦΒ)

ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ 132, Τ.Κ: 17562  ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ
ΤΗΛ: 210 9817047   FAX: 210 9848594

Ποιός  είναι ο Αγαπητός Σ. Κράτσης

Κατάγεται από το ακριτικό Καστελλόριζο.  Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης ΣχoλήςΟικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟ και ΕΕ). Διορίστηκε στον εφοριακό κλάδο το 1952. Υπηρέτησε ως υπάλληλος σε εφορείες του κέντρου και της επαρχίας αλλά και ως προϊστάμενος οικονομικός έφορος Μεγάρων, Χαλανδρίου, Κορυδαλλού, Α' Πειραιά, ΦΑΒΕ, ΙΑ' Αθήνας, όπου συμπλήρωσε τα χρόνια υπηρεσίας και αποχώρησε τον Απρίλη του 1986.

Είναι από τους ιδρυτές του περιοδικού Φορολογική Επιθεώρηση (όργανο της ομοσπονδίας εφοριακών υπαλλήλων), μέλος της συντακτικής επιτροπής από το 1954 έως το 1982. Εχει διδάξει διάφορα φορολογικά αντικείμενα, σε επιμορφωτικά σεμινάρια του υπ. Οικονομικών και του Κέντρου Οικονομικής Ερευνας ΑΣΟ και ΕΕ.

Από το 1983 με το γενικό τίτλο ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ εκδίδει συστηματικά βιβλία φορολογικού περιεχομένου για όλα τα φορολογικά αντικείμενα, κωδικοποιήσεις βασικών φορολογικών νόμων κλπ. Επίσης έχει ασχοληθεί με την ηλεκτρονική φορολογική ενημέρωση δημιουργώντας Τράπεζες Φορολογικών Πληροφοριών (on-line), ενώ έχει συνεργασθεί με διάφορες εταιρίες και δίκτυα πληροφορικής για τη διάδοση των φορολογικών πληροφοριών σε άλλες μορφές όπως cd-rom, δισκέτες κλπ.

Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει πάνω από 70 βιβλία - συγγράμματα για όλα τα φορολογικά αντικείμενα και θέματα.
Από το έτος 2002 ξεκίνησε την έκδοση ενός νέου πρωτότυπου "Φορολογικού Περιοδικού" το οποίο κυκλοφορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
Μελέτες και άρθρα του φορολογικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί σε πολλές εφημερίδες και οικονομικά περιοδικά.

Είναι φορολογικός σύμβουλος σε διάφορες ανώνυμες εταιρίες και διατηρεί προσωπικό γραφείο για παροχή φορολογικών υπηρεσιών και συμβουλών.